АЛГОРИТМ
Школа програмування Андрія Попика

Повертаємось з відбіркових зборів до міжнародної олімпіади з інформатики

Повертаємось з відбіркових зборів до міжнародної олімпіади з інформатики

18 років жоден учень міста Хмельницького не міг потрапити навіть на відбіркові збори до міжнародної олімпіади з інформатики. Востаннє це було в 2002 році.
А роки 3 тому я започаткував клуб АЛГОРИТМ, і ми взялись відвойовувати позиції з талановитими дітьми.

Минулого року наш 9-тикласник Артем Фомюк потрапив на Європейську юніорську олімпіаду з інформатики (це для учнів не старше 15 років, тобто 8-9 класи) і виборов там золоту медаль. І це було нереально круто, а вже сьогодні 9-ти класник Владислав Денисюк закінчив боротьбу на відборах до міжнародної олімпіади з інформатики (це для всіх вікових категорій учнів, навіть 11 класів).

Ми чітко розуміли суперників старшокласників, і знали що не потрапим в 4-ку команди міжнародної олімпіади, але наша задача була витиснути максимум, обкататись, і підготуватись до наступного року.
І ми задоволені: якщо відкинути 11-класників, яких звісно вже не буде наступного року, то Влад увійшов у четвірку кращих учнів України, пропустивши вперед лише одного 9 і два 10 класи.

Отже якщо не збавимо оберти, і будемо прокачувати свій мозок (бо суперники теж не сплять), то наступного року вже позмагаємось за вихід на "дорослий" міжнар ще в 10-му класі.
Змучені але щасливі, на якійсь заправці в пів дороги від дому.

Навколо багато талановитих дітей, нам всім треба лише навчитись максимально ефективно розкривати їх таланти.